Gara Targoviste

Jalea de la Gara Târgoviște Sud

❚ Cui ar trebui să-i crape obrazul de ruşine când vizitatorii care au ales ruta feroviară fac primii paşi în Târgoviştea istorică? ❚ De pe porţile Gării se intră pe porţile incompetenţei în administrarea domeniului public, cu străzi şi trotuare perforate de gropi, bălţi stătute şi clădirea bombardată a fostei poşte ❚ De la înălţimea podului rutier de peste calea ferată, se vede cât de jos a coborât nivelul de gospodărire edilitară a Târgoviştei!

Găsiţi şi dumneavoastră, stimaţi cititori, o realizare urbanistică şi edilitar – gospodărească, atât cât să corespundă unor standarde cât de cât normale sau minimale pentru un oraş european, cum este doar cu numele istorica Târgovişte, sub administraţia portocalie din zilele noastre. Aducem astăzi în discuţie, din nou, perimetrul celei mai importante porţi feroviare a Târgoviştei, Gara Sud, zonă ajunsă o pată neagră, deşi este extrem de importantă. Oare cum reacţionează vizitatorii sau participanţii la diversele manifestări care aleg calea ferată pentru deplasarea la Târgovişte?

Cui ar trebui să crape obrazul pentru mizeria care sufocă zona? Dar pentru reţeaua rutieră şi trotuarele ciuruite, deşi toate au tot înghiţit nesătule atâţia bani publici? În contextul propagandei portocalii, laudele despre străzile asfaltate, reabilitate şi câte şi mai câte „realizări măreţe” sunt contrazise de perimetrul Gării Târgovişte Sud care nici nu poate fi descris în cuvinte.

Dezastru total, deşi – repetăm – este poarta principală de intrare în oraşul european, pe cale feroviară, dar şi pe centura rutieră. Strada este zob, cu aceleaşi permanente cratere şi şanţuri blestemate, aceleaşi bălţi împuţite şi noroaie. Şi bineînţeles ruinele fostei clădiri centrale a poştei Gării, dărâmată parţial de o explozie şi rămasă aşa, cu toate semnalele cetăţenilor şi ale presei. De pe podul rutier cu legătură spre Găeşti (într-o parte) şi centrul Târgoviştei (în sensul opus), şi el ciuruit pe alocuri, de vede cel mai bine... nivelul dezastrului urbanistic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Trending Template